Kan ikke ta Frp på alvor

Miljøpartiet De Grønne har vanskelig for å ta den borgerlige integreringspolitikken på alvor.

Førstekandidat Brynmor Evans fra Miljøpartiet De Grønne (MDG) viser til samarbeidsavtalen som ble signert av Høyre, Frp og Venstre da de kunngjorde sin allianse 4.juli.

Krever det motsatte

– Erklæringen mener veien for økt integrering er å styrke norskopplæringen ved å svekke morsmålundervisningen. All forskning viser at god integrering krever det stikk motsatte, sier Evans.

Evans mener det som raskere øker integrering er å styrke den tospråklige opplæring, hvor man bruker morsmålet som støttespråk til norsk. Og ved å ta utgangspunkt i innvandreres egen språkforståelse vil man raskere kunne lære de norsk.

– Når Frp mener vi skal ha en bedre integreringspolitikk kan man ikke ta de alvorlig når de foreslår det stikk motsatte, sier Evans.

Stigmatisering

– Det er trist at Fremskrittpartiets høyrepopulistiske politikk som går ut på å stigmatisere innvandrerne, og ikke integrere, får gjennomslag i erklæringen, sier Evans.

Miljøpartiet De Grønne mener man heller skulle tatt utgangspunkt i innvandrernes egenkompetanse.

– Man kan ikke plassere en snekker eller ingeniør fra utlandet i en SFO-stilling hos kommunen. Det er rett og slett misbruk av kompetanse til innvandrere, som det norske næringslivet mangler, konkluderer Brynmor Evans.

(Publisert i iTromsø 20.07.2011 – nettutgaven)